de  manier van bouwen 

                                                ecologische en passiefhuis 

Een passiefhuis is een woning met een permanent goed binnenklimaat, zonder traditioneel verwarmings- of koelsysteem. En dat zowel in de winter als in de zomer. Vandaar ook de naam. We spreken van een passiefhuis als er niet meer dan 15 kWh/m2 per jaar nodig is voor de verwarming van de ruimtes tot 20° C.

                   Hoe werkt Gablok in de praktijk?

 

Alles begint met de vooraf door een architect opgestelde projectplannen.

Deze worden vervolgens geanalyseerd en indien nodig enigszins aangepast aan de afmetingen van de Gablok blokken.

Met een 3D-schets van het project kunt u het resultaat duidelijk en nauwkeurig  visualiseren 

Tijdens het productie proces worden de grondwerken uitgevoerd 

Vier weken na validatie van de schets is het Gablok bouwpakket klaar voor levering.

Na de levering  komt ons bouw team ter plaatse om de eerste voorbereidingen te doen .

Dag 2 word er al gestart met het opbouwen van het huis .

Het weer heeft invloed tijdens het bouwproces ,

 

gaat het nu  om een huis, werkplaats, garage, tuinhuis of bijgebouw, het blijft de zelfde procedure 

                     Snelheid

 

Gablok biedt geprefabriceerde blokken die snel en gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd door zelfbouwers of door Gablok-gecertificeerde installateurs. Dit is een echte tijdsbesparing vergeleken met een traditionele bouwplaats.

 

Maatschappelijk verantwoord

 

Een klein team is voldoende om een Gablok huis te bouwen. Dankzij de lichtheid van de blokken (C600 = 8kg) biedt het installatieproces betere werkomstandigheden op het gebied van fysieke inspanning en veiligheid.

          Milieu verantwoord

 

Gablok gebruikt materialen en technieken die de ecologische voetafdruk van je projecten verkleinen, zonder water, zand of cement. Wij bevorderen een circulaire bouwmethode dankzij herbruikbare en recyclebare blokken. Het EPS dat we gebruiken bestaat voor 98% uit lucht en voor 2% uit materie. Omdat het inert en stabiel is, heeft het geen negatieve invloed op het milieu.

Thermisch rendement

 

De combinatie van EPS en OSB geeft gebouwen een hoogwaardig isolatiesysteem. Dankzij een volledig geïsoleerde structuur met een warmtegeleidingsvermogen van 0,15 w/m²k garandeert Gablok een laag energieverbruik en dus een uitstekende EPB.

               Aanpasbaar

 

Gablok past zich aan alle bouwprojecten aan door blokken te leveren die zijn ontworpen om te anticiperen op de details van elke bouwplaats en materiaalverspilling te voorkomen. Het Gablok bouwsysteem voldoet aan uw behoeften wat betreft oppervlakte en type afwerking.

                Manager 

 

Gablok is toegewijd aan het bieden van innovatieve en duurzame oplossingen voor de milieu- en sociale problemen waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Gablok streeft ernaar om in de komende jaren CO2-neutraal te opereren.

Uit welke materialen bestaat een bouwsteen?

EPS: isolerend deel van de houten blokken

EPS is eigenlijk de naam van polystyrène expansé. In de praktijk wordt polystyreen eerst in de vorm van korrels aangeboden. Deze polystyreenbolletjes worden vervolgens in een oven geplaatst. Alleen al door dit contact met de warmte kan het polystyreen 40 keer in omvang en volume toenemen.

Het wordt dan in mallen gegoten voordat het wordt samengeperst tot wat bekend staat als EPS, een formidabele isolator.

Dit geeft het een super isolerende energieprestatie.

Door de samensmelting van OSB-hout en EPS zijn de zelfbouwblokken perfect geïsoleerd.

 

Uw houten constructie heeft de juiste energieprestaties, in termen van muurisolatie, voor de gegevens die door de EPB worden vereist. Zo kunt u zich een Q-Zen houtskeletbouw voorstellen met Gablok hout en EPS blokken.

 

 

OSB: hout van Gablok geïsoleerde blokken

 

OSB is een houtsoort gemaakt van houten strips en natuurlijke hars. Het is zo sterk dat het geen formaldehyde bevat.

De houtspaanders en stroken worden ultra-gecomprimeerd om de 18mm dikke OSB te vormen.

De OSB is gemaakt van een combinatie van hout en natuurlijke hars. houten frame zal daarom in de loop der tijd niet verschuiven en u zorgt ervoor dat uw houten constructie waterpas staat.

De drie voordelen om je  huis te bouwen met Gablok

Snelheid van bouwen

 

Met Gablok kan de ruwbouw van een huis in ongeveer 7 dagen worden voltooid,  Dat is revolutionair in vergelijking met de traditionele bouw, die meestal meerdere maanden in beslag neemt. Het is dus heel goed denkbaar dat je project in 3 maanden helemaal klaar is (inclusief afwerking), terwijl het met conventionele methoden bijna een jaar kan duren.

 Eenvoud en voorspelbaarheid

 

Het Gablok systeem voorkomt verrassingen. Door de uniforme afmetingen van de blokken weten we van tevoren welke oppervlakken nodig zijn voor de kozijnen en de afwerking. Dit betekent dat we  deze elementen ruim voordat de ruwbouw klaar is kunnen  bestellen, wat het totale proces versnelt.

Gemak van afwerking

 

Zodra de ruwbouw klaar is, hoeven we alleen nog maar de afwerking uit te voeren en de verschillende technische uitrustingen te installeren. Het werk van onzev verschillende vakmensen wordt ook vereenvoudigd, omdat je niet meer hoeft te wachten tot het metselwerk klaar is voordat je de laatste metingen kunt doen.

Technische goedkeuringen verkrijgen voor wereldwijde toegankelijkheid

Om het internationale bereik van Gablok te vergroten, is het ontwerpbureau verantwoordelijk voor het verkrijgen van de benodigde technische goedkeuringen in elk land. Een technische goedkeuring, ook bekend als een "ATG" in België, is een validatie die bevestigt dat een materiaal of uitrustingsstuk in de bouw kan worden gebruikt. Het is een document dat een technisch advies geeft over het gebruik van een specifiek product, met gedetailleerde informatie over de kenmerken en de werking ervan. Dit document heeft in elk land een andere naam. Het heet bijvoorbeeld "CSTB" in Frankrijk en "DIBT" in Duitsland.

Om deze procedure te starten, voert ons ontwerpbureau een gedetailleerde analyse uit van de technische vereisten die specifiek zijn voor elk land waarin we actief willen zijn. Het voorbereiden van het technische dossier is een complex proces dat nauwe samenwerking vereist met verschillende belanghebbenden. Tegelijkertijd zet ons team zich in voor een effectief beheer van laboratoriumtests om de conformiteit en kwaliteit van onze producten te garanderen.